Om bloggen

Lite om bloggen

Anledningen att jag har börjat skriva denna blogg är för att hjälpa andra människor i det mjölkfria träsket. Av egen erfarenhet samt andras erfarenhet så är det svårt i början att ställa om sin kost. Det här är bara riktlinjer, jag är inte utbildad till dietist. Fast jag vill bli det eller? Har inte riktigt kommit på vad jag vill bli än, vi får se hur det blir. Jag använder ägg i mina recept. Oftast går det att utesluta och lägga till något annat, det står tydligt om det går att byta ut.

Jag upptäckte att min son var mjölkprotein allergiker när jag ammade. Han fick prickar på bröstet men bara när jag åt yoghurt, gräddfilsdip och drack mjölk, inte när jag tog mjölk i kaffet. Jag uteslöt alla mjölkprodukter fram tills han var 1 år, det växte bort. Det är en ren djungel om vad man får äta och inte äta. Det har kommit fler godkända matprodukter man kan äta om man är mjölkproteinallergiker; Nu i vintras 2010 lanserades det en havreyoghurt med två olika smaker. De första inläggen kommer att handla om vad man får och inte får äta samt vilka mjölkfria livsmedel som innehåller kalcium. Kalcium är en viktig källa som bygger upp skelettet.

Här kommer jag att skriva maträtter som jag lagar och kakor jag bakar samt lite tips om matlagning. Även om jag får äta mjölkprodukter så lagar jag gärna mat utan mjölk.