Chokladtryffel
Tillagningstid: 20 minGer ca 20 st
Ingredienser:
100 g mjölkfri choklad
1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
Garnering:
Lika delar kakao och florsocker, pärlsocker, färglad strössel eller krossade polkagrisar.
Gör så här:
1. Smält chokladen tillsammans med matlagningsgrädden i en kastrull på svag värme under omrörning. Häll upp smeten i en djup tallrik. Låt svalna.
2. Ställ chokladen i kylskåpet tills den stelnat. Rör någon gång under tiden till en smidig smet.
3. Blanda kakao och florsocker och häll det på en tallrik. Forma snabbt chokladen till ca 20 kulor med hjälp av händerna och en sked.
4. Rulla kulorna i valfri garnering.
5. Förvara tryffeln i kylskåpet. Håller i en vecka fast det går att frysa in.
100 g mjölkfri choklad
1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
Garnering:
Lika delar kakao och florsocker, pärlsocker, färglad strössel eller krossade polkagrisar.
Gör så här:
1. Smält chokladen tillsammans med matlagningsgrädden i en kastrull på svag värme under omrörning. Häll upp smeten i en djup tallrik. Låt svalna.
2. Ställ chokladen i kylskåpet tills den stelnat. Rör någon gång under tiden till en smidig smet.
3. Blanda kakao och florsocker och häll det på en tallrik. Forma snabbt chokladen till ca 20 kulor med hjälp av händerna och en sked.
4. Rulla kulorna i valfri garnering.
5. Förvara tryffeln i kylskåpet. Håller i en vecka fast det går att frysa in.
Chokladtryffel rullad i kakao & florsocker. I present box.
Chokladkräm
Om du älskar choklad som jag gör så kommer du älska dessa
Grundrecept, ingredienser:
50 g mjölkfritt margarin
2 msk ljus sirap
1 msk kakao
1 dl florsocker
Gör så här: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning.
Tag kastrullen från plattan och tillsätt cornflakes, rispuffar eller mjölkfri müsli och rör om. Skeda upp smeten i muffinsformar, ställ muffinsformarna i kylen i minst 15 minuter.
Kornflakes med chokladkräm
Tillagningstid: 20 minuter
Ger 10 stycken
Ingredienser:
2 dl kornflakes eller 1,5 dl kornflakes plus valfri smaksättning
Chokladkräm (gör enligt grundreceptet)
Smaksättning:
- 0,5 dl Russin
- 0,5 dl Nötter
Gör så här:
Gör chokladkrämen enligt grundreceptet, häll ner kornflakes och russin eller nötter. Du kan även använda enbart 2 dl kornflakes. Rör om och klicka ut på bakplåtspapper eller i muffinsformar och låt det svalna i kylen.
Rispuffar med chokladkräm
Tillagningstid: 20 minuter
Ger 10 stycken
Ingredienser:
2 dl rispuffar
Chokladkräm
Smaksättning:
1 msk kaffe
5-6 droppar pepparmint
1 msk saft från en apelsin
1 msk kardemumma
Gör så här:
Gör chokladkrämen enligt grundreceptet och häll ner rispuffarna. Smaksätt med någon av smakerna eller ha det neutralt. Rör om och klicka ut på bakplåtspapper eller i muffinsformar och låt det svalna i kylen.
Grundrecept, ingredienser:
50 g mjölkfritt margarin
2 msk ljus sirap
1 msk kakao
1 dl florsocker
Gör så här: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning.
Tag kastrullen från plattan och tillsätt cornflakes, rispuffar eller mjölkfri müsli och rör om. Skeda upp smeten i muffinsformar, ställ muffinsformarna i kylen i minst 15 minuter.
Kornflakes med chokladkräm
Tillagningstid: 20 minuter
Ger 10 stycken
Ingredienser:
2 dl kornflakes eller 1,5 dl kornflakes plus valfri smaksättning
Chokladkräm (gör enligt grundreceptet)
Smaksättning:
- 0,5 dl Russin
- 0,5 dl Nötter
Gör så här:
Gör chokladkrämen enligt grundreceptet, häll ner kornflakes och russin eller nötter. Du kan även använda enbart 2 dl kornflakes. Rör om och klicka ut på bakplåtspapper eller i muffinsformar och låt det svalna i kylen.
Rispuffar med chokladkräm
Tillagningstid: 20 minuter
Ger 10 stycken
Ingredienser:
2 dl rispuffar
Chokladkräm
Smaksättning:
1 msk kaffe
5-6 droppar pepparmint
1 msk saft från en apelsin
1 msk kardemumma
Gör så här:
Gör chokladkrämen enligt grundreceptet och häll ner rispuffarna. Smaksätt med någon av smakerna eller ha det neutralt. Rör om och klicka ut på bakplåtspapper eller i muffinsformar och låt det svalna i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar