tisdag 10 april 2012

Ett stycke kokospaj

Jag har gjort den här kakan två gånger. För den här kakan krävs det tid, fingerfärdighet och känsla för att toppen på kakan inte ska bli för hård. Jag lyckas alltid få toppen på kakan lite för hård, har nog den för länge i ugnen. Andra gången lyckades jag bättre. Och som alla andra bakverk så är den godare dagen efter.

Degen:
Ingredienser: 

1 1/2 dl vetemjöl
1 msk socker
50 gram mjölkfritt margarin
2 msk kallt vatten

Smeten:
Ingredienser: 
1 dl socker
1 msk sirap
50 gram mjölkfritt margarin
1 msk havremjölk, jag använde havre chokladdryck.
1 msk vetemjöl
1 dl kokos

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till degen, häll sist i vattnet.
2. Tryck ut degen i en smörad pajform och låt den vila i ca 1 timme i kylen
3. Sätt ugnen på 225 grader
4. Sätt in pajformen i ugnen, den ska vara i ugnen ca 15 minuter
5. Under tiden blanda alla ingredienser till smeten förutom kokosen i en kastrull.
4. Värm på svag värme, tills allt har smält.
5. Rör ner kokos
6. Ta ut pajformen och häll smeten över kakan.
7. In i ugnen igen i 10 - 15 minuter till. Här är tiden på ett ungefär, det är beroende på hur krispigt toppen på kakan ni vill ha det.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar