fredag 5 juli 2013

Veckans vegetariska

När det är sommar så är det bara jobb, jobb och jobb som gäller som min lilla sa "Du bara jobbar, jobbar och jobbar." Skyller på min mor för den kommentaren. Jag älskar min nya telefon, det blir bra bilder så nu slipper jag släppa med mig min kamera varje gång, det enda som saknas är USB - kabel. Har dock samma nummer, fick telefonen så det är bra att ha kontakter ibland. Imorgon kommer jag vara ledig förhoppningsvis har upptäckt att jag är en ganska rastlös person. Har alltid något projekt på gång eller oftast så är det flera. Är även den kreativa typen (släktdrag?). Har tagit upp mitt skrivande av noveller igen, så nu har jag alltid papper och penna med mig så att jag kan skriva ner mina idéer. Det kanske blir något i framtiden. Jag har en del dolda talanger som min kompis sa till mig igår. Och när jag var ombord i april/maj så satt jag och läste mina gamla noveller, så frågade kapten: "Kommer det bli något utav det?" och jag sa: "Kanske, jag skriver bara för skojs skull".  Då sa kaptenen: "Så säger alla författare."

Couscous sallad och avokado 
Couscous salladen gjorde jag så här:

2 1/2 dl varmt vatten
3 dl couscous
500 gram morötter
1 gurka
1 ask körsbärstomater
Sockerärtor
(Oliv)olja
Salt och peppar

Gör så här: 
1. Gör i ordning couscousen enligt anvisningarna på förpackningen
2. Skär gurkan i halvmånar, dela tomaterna och skala och riv morötterna
3. Koka eller stek sockerärtorna
4. Krydda med salt och peppar

Omelett
Den fick en liten söt eftersmak. Det kanske passar bättre med havre matlagningsgrädde.
Ingredienser: 
4 st ägg
4 msk havremjölk
Salt och peppar

Gör så här: 
1. Knäck äggen och vispa lite lätt med en gaffel
2. Blanda i mjölken och vispa
3. Krydda
4. Stek på medelhög värme



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar