måndag 16 september 2013

Tema efterrätt

Efterrätter som vi har lyxat till det med under helgerna!

Marängsviss
Affären hade ingen havreglass med vanilj så jag köpte sojaglass
För 4 personer 
Tid 30 minuter

Ingredienser:
1 paket sojaglass med vanilj
1/2 paket havreglass jordgubb
3 bananer
1/2 paket maränger (läs på innehållsförteckningen om de är mjölkfria)
Chokladsås (läs på innehållsförteckningen om den är mjölkfri)
100 gram fryst mango (går att använda färsk också) 
Ev havre- eller sojagrädde

Gör så här: 
1. Ta fram glassen och låt den smälta lite, blanda i skivade bananer, mango och chokladsås.   



Marängsviss, dessa maränger innehåller mjölkprotein

Så tomt det kan bli i skålen på bara några sekunder. Denna är totalt mjölkfri. 

Äpple och kiwi paj med kokosflingor

Ingredienser: 
100 gram rumsvarmt smör
1 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn eller flingor tex Start
1 dl socker
2 st äpplen
2 st kiwi
Kanel
Smör och kokosflingor till formen

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Dela smöret i bitar, lägg de i en skål och blanda i övriga ingredienser
3. Smöra och bröa en form med kokosflingor eller med ströbröd
4. Skala och dela äpplena och kiwin i klyftor, lägg de i formen. Strö över lite kanel
5. Lägg över smuldegen på klyftorna
5. Skjuts in i ugnen i 20 - 25 minuter.  
5. Servera med glass eller vaniljsås

Kiwi och äppelpaj med soja vaniljglass 

Kokospannkakor med chokladsås

Det ger 10 - 15 st beroende på hur tjocka pannkakor du steker

Ingredienser: 
500 gram kokosmjölk
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk smält mjölkfritt margarin

Gör så här: 
1. Blanda lite av kokosmjölken med vetemjölet.Vispa.
2. Häll i resten av kokosmjölken, knäck i äggen och vispa så att smeten blir slät.
3. Låt det gärna stå och dra en stund
4. Stek på medelhög värme


Kokospannkakor med chokladsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar