måndag 12 mars 2012

Bröd med örter, passar bra till Indiskt korvgryta

Bröd med örter

Tid: ca 1 1/2 timme varav 1 timme jäsning

Ingredienser
Passar perfekt till en familj på fyra personer
1 paket torrjäst eller 25gram jäst
6 dl vetemjöl
0,5 dl gramhamsmjöl
3 dl vaten
½ tsk salt
1 tsk socker
Tillbehör: Provelanska örter och mjölkfritt margarin eller mjölkfri färskost som innehåller soja

Gör så här:
1. Hetta upp vattnet till 37 grader alt 40 grader beroende på vilken jäst du använder
2. Blanda torrjästen tillsammans med vetemjölet/grahamsmjölet eller så smular du sönder jästen i en stor bunke.
3. Ett tips är att inte ta all jäst, ta först lite jäst och lös ut det med vattnet, sedan tar du resten av jästen och vattnet.
4. Blanda i mjölblandningen, salt och socker i bunken och knåda till en smidig deg.
5. Låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
6. Ta upp degen efter jäsning och kavla ut den till en fyrkant.
7. Blanda rumstemperar smör med provelanska örter och bre ut det över degen.
8. Sätt på ugnen i 225 grader
9. Rulla degen till en rulle och dela upp degen i lagom stora bitar. Och lägg dem på en plåt ganska tätt intill sig, låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
10. Pensla med iskallt vatten.
10.  Brödet ska vara i ugnen i 10 - 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar