söndag 11 september 2011

Helgens mat

Matnörd som jag är så får jag veckomail från olika matsajter för att hitta insperation och laga nya maträtter. Så hittade jag det här receptet på  www.coop.se. Här kan de stora barnen hjälpa till, det blir kladdigt om fingrarna. Jag förberedde potatisen och morötterna på morgonen sen var det bara att lägga in formen i ugnen medan man tillagar fisken.

Fisk med kokospanering

För fyra personer
Tid: ca 20 minuter
1 tinad torskfilé (skurna i 4 filébitar)

1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl kokos

Tillbehör:
Tid: 20 minuter förberedelse samt 25 minuter i ugnen 
1 kg potatis
4 - 5 st morötter
2 vitlöksklyftor

Gör så här:
Skala potatis och morötter, dela dem i klyftor och koka i 10 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg dem i en ugnssäker form och in i ugnen 20 - 25 minuter. Skölj av filéerna och häll upp ingredienserna mjöl, ägg och kokos i tre olika skålar och panera i den ordningen. Värm stekpannan och stek fisken ca 3 minuter på varje sida.

Lördag
Det blev mat kvar så jag stekte upp fisken, potatisen och morötterna i stekpannan och la till lite färdiglagad lamm som jag hade i frysen.

Söndag
Vanliga hamburgare med bröd och stekt ägg, samt tomat och lök till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar