Tillagningstid: 30 minuter, för fyra personer
Köttfärsås
Grundrecept:
500 gram nöt -, bland-, lamm- eller kalkonfärs (det beror på vad man föredrar)
1 pkt krossade tomater
1 st gul lök
2 st stora vitlöksklyftor
ev 1 burk avsköljd majs
En klick senap
Salt och peppar
Olja att steka i
Tillbehör: Pasta
Gör så här:
1. Hetta upp stekpannan och häll i olja, bryn köttfärsen.
2. Hacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen.
3. Krydda när köttfärsen är färdig stek
4. Häll i krossade tomaterna och ev majset
5. Låt koka upp. Servera pasta till
Sen kan du blanda i:
1 burk kikärtor eller kidneybönor
250 gram rårivna morötter
Svartpeppar (ganska mycket)
Basilika
Eller: 1 st råriven palsternacka (köttfärsåsen fick en viss sötma i sig men det blev riktigt gott)
Eller: Paprika och smörstekta champinjoner
Smörstekta champinjoner
Gör så här:
1. Hacka champinjonerna och paprikan
2. Hetta upp pannan och lägg i en klick mjölkfritt margarin.
3. Stek champinjonerna på medelhög värme, tills vattnet har försvunnit.
4. Lägg dem i skål vid sidan av och gör köttfärsen enligt grundreceptet och
5. Blanda i champinjonerna och paprikan sist
![]() |
Köttfärssås med kidneybönor och spagetti |
Tips!
Om du ska göra mycket köttfärssås på en gång så koka den i en stor kastrull tillsammans med krossade tomaterna och de övriga ingredienser.
Ett tips till alla som bor i Stockholmsområdet:
Besök affären Goodstore på skånegatan
92, hemsida: http://www.goodstore.se/.
Dem säljer mjölkfria produkter. Framför allt mjölkfri choklad, som kostar lika mycket som mörk choklad i livsmedelsbutiken. Den affären räddade mig ifrån mitt extrema sug efter choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar