söndag 5 februari 2012

Helt enkelt en vanlig köttfärssås

En sak är säkert att mina köttfärsåser och korvstroganoffer smakar aldrig likadant. Snart kan jag nog ge ut en hel bok om 50 olika köttfärsåser känns det som. Alla gör sin på sitt sätt här är mina favoriter:

Tillagningstid: 30 minuter, för fyra personer


Köttfärsås


Grundrecept:
500 gram nöt -, bland-, lamm- eller kalkonfärs (det beror på vad man föredrar) 
1 pkt krossade tomater
1 st gul lök
2 st stora vitlöksklyftor
ev 1 burk avsköljd majs
En klick senap
Salt och peppar
Olja att steka i


Tillbehör: Pasta


Gör så här:
1. Hetta upp stekpannan och häll i olja, bryn köttfärsen.
2. Hacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen.
3. Krydda när köttfärsen är färdig stek
4. Häll i krossade tomaterna och ev majset

5. Låt koka upp. Servera pasta till

Sen kan du blanda i: 

1 burk kikärtor eller kidneybönor
250 gram rårivna morötter
Svartpeppar (ganska mycket)
Basilika

Eller: 1 st råriven palsternacka (köttfärsåsen fick en viss sötma i sig men det blev riktigt gott)

Eller: Paprika och smörstekta champinjoner

Smörstekta champinjoner



Gör så här:
1. Hacka champinjonerna och paprikan
2. Hetta upp pannan och lägg i en klick mjölkfritt margarin.
3. Stek champinjonerna på medelhög värme, tills vattnet har försvunnit.
4. Lägg dem i skål vid sidan av och gör köttfärsen enligt grundreceptet och
5. Blanda i champinjonerna och paprikan sist

Köttfärssås med kidneybönor och spagetti


Tips!
Om du ska göra mycket köttfärssås på en gång så koka den i en stor kastrull tillsammans med krossade tomaterna och de övriga ingredienser.













Ett tips till alla som bor i Stockholmsområdet:
Besök affären Goodstore på skånegatan
92, hemsida:  http://www.goodstore.se/
Dem säljer mjölkfria produkter. Framför allt mjölkfri choklad, som kostar lika mycket som mörk choklad i livsmedelsbutiken. Den affären räddade mig ifrån mitt extrema sug efter choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar