onsdag 27 juni 2012
God och enkel pastasås
Jag gillar verkligen storhelger för att hos oss blir det alltid rester kvar. Då kan man mumsa dagen efter utan att göra någonting förutom att duka fram på bordet såklart. Till frukost på midsommardagen blev det baguetter med ishavsröra (innehåller ägg), ägg och kaffe. Vanligt kaffe den här gången för att jag gjorde slut på mina kaffebönor i veckan, det känns mer lyxigt när man maler kaffebönorna själv.
Det blev gravad lax över, som självklart varit fryst innan med tanke på att jag har barn hemma. Så någon gång den här veckan blir det laxpasta sås med ärtor. Gott och enkelt.
Pastasås av gravad lax och ärtor
Ingredienser:
Pasta
200 gram gravad lax
1 paket mjölkfri färskost (innehåller soja)
1 paket havrematlagningsgrädde
1 - 2 dl frysta ärtor
Peppar
Servera en sallad till. Mitt fall blev det: Röd paprika och tomater
Gör så här:
1. Koka pasta för fyra personer
2. Under tiden skiva laxen i lagom stora bitar och gör i ordning ärtorna och salladen
3. När pastan nästan är klar så häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen.
4. Blanda i alla ingredienser, koka upp under omrörning.
5. Smaka av med peppar och kanske lite citron
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar