Chokladtryffel
ca 10 st
Ingredienser:
50 gram mjölkfri choklad
1 msk mjölkfritt margarin
0,25 dl havre matlagningsgrädde (13%)
1 tsk lingonsylt
Kakao eller florsocker till rullningen
Gör så här:
1. Blanda matlagningsgrädde och smör, koka ihop det och rör hela tiden
2. Ta bort kastrullen från plattan och bryt ner chokladen i kastrullen, låt den smälta. Rör hela tiden.
3. Rör ner lingonsylten
4. Häll ner smeten i en skål alternativt en låda klädd med plastfolie (om du vill ha fyrkantiga tryfflar). Ställ in den i kylen och låt den vila i 1 timme.
5. Ta fram tryffeln och rulla tryfflarna i kakao eller florsocker. Det bästa är att mycket kakao/florsocker på händerna och sen rulla till bollar. Förvaras kallt.
6. Fyrkantiga tryfflar:
Stjälp upp den på en skärbräda, ta bort plastfoliet och pudra med florsocker eller kakao.
Cookies med pepparkakskryddor
Ca 10 st stora
Ingredienser:
50 gram mjölkfritt smör
1/2 dl socker
1 msk ljus sirap
1, 12 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk pepparkakskryddor
Gör så här:
1. Vispa ihop smör, socker och sirap
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll i pö om pö i skålen med smöret i
3. Rulla degen till bollar och platta ut på en plåt klädd med bakplåtspapper
Cookies med valnötter
Ha samma ingredienser som ovan men byt ut pepparkakskryddorna med 5 st hackade valnötter, 1 msk solrosfrön och 1/2 dl kokosflingor.
Presentpåse med hembakade cookies med valnötter |
Adventsfika med pepparkakor, pepparkaks cookies och lingontryffel |
Äntligen är julgranen pyntad |
Hej blev nyfiken på att prova cookies med pepparkakskrydda, men undrar om det ska vara 1,5 dl vetemjöl? Sen undrar jag vilken temperatur i ugnen samt hur lång tid? Tack på förhand! Frida
SvaraRaderaHej,
RaderaDet ska vara 1,1/4 dl vetemjöl
Ugnstemperatur: 225 grader
Tid: 5 - 7 min, passa dem för det går ganska fort.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera