Brownie
(Recepet kommer ifrån Coop som jag gjorde om till mjölkfri). Original receptet finns här: http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/k/kladdig-brownie-med-mjoelkchokladglasyr/
Jag tog den sista kakaon till själva kakan så jag fick använda Oboy drickespulver till glasyren men det är nog bäst så eftersom den mjölkfria ckokladkakan är mörkchoklad. Det skulle nog bli för mycket chokladsmak annars.
Ingredienser:
100 g mjölkfritt margarin
2 dl strösocker
1 dl kakao
0,5 tsk vaniljsocker(Recepet kommer ifrån Coop som jag gjorde om till mjölkfri). Original receptet finns här: http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/k/kladdig-brownie-med-mjoelkchokladglasyr/
Jag tog den sista kakaon till själva kakan så jag fick använda Oboy drickespulver till glasyren men det är nog bäst så eftersom den mjölkfria ckokladkakan är mörkchoklad. Det skulle nog bli för mycket chokladsmak annars.
Ingredienser:
100 g mjölkfritt margarin
2 dl strösocker
1 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
2 ägg
Glasyr:50 g mjölkfri choklad i bitar (10 bitar av chokladkakan)
2 msk chokladpulver
1. 25 dl florsocker
50 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Smält margarinet och sockeret tillsammans i en kastrull.
3. Blanda ihop de torra ingredienser i en skål.
4. Häll i margaring - och sockerblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
5. Smöra en form och skjuts in i ugnen i 20 minuter
6. Låt kakan stå och vila i ca 30 minuter
7. Gör glasyren.
Glasyr
Gör så här:
1. Gör ett vattenbad och smält chokladen tillsammans med chokladpulver.
2. Blanda i florsocker och margaring.
3. Rör till en jämn smet
4. Bred över glasyren över kakan. Låt svalna i ca 15 minuter och njut.
Den lilla biten som blev kvar. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar