söndag 7 april 2013

Fisk med äpple och ströbröds täcke

Vi åt denna maträtt i veckan. Middag som sköter sig själv i ugnen är det näst bästa som finns för då hinner man göra annat under tiden. Det bästa som finns i matväg är take away eller att bli bortbjuden (då slipper man disken). Det enda man behöver göra är att hålla koll på tiden om man inte har en sådan där fungerande äggklocka. Min går inte att lita på eftersom den ringer inte när den ska. Prio nummer ett är nog att köpa en riktig bra äggklocka till lägenheten. Nu ska det bli ändring på allt.

För fyra personer
Tillagningstid: ca 30 minuter

Ingredienser:
4 st alaska polok filéer
1 st rårivet äpple
1 dl ströbröd
saft från en halv grapefukt
salt och peppar
1 tsk curry
Olja till formen
Tillbehör: Ugnsstekt potatis

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 grader
2. Lägg de tinade fiskfiléerna i en oljad ugnssäker form
3. Blanda resterande ingredienser i en skål och låt det stå tills ugnen blir varm
4. Lägg över äppelröran på fisken
5. Skjuts in i ugnen i 15 - 20 minuter, lägg in potatisen samtidigt som fisken

Ugnsstekt potatis
Ingredienser: 
8 st kokta potatisar
Olja
Ev. lite grapefrukt saft

Gör så här: 
Skala och dela potatisen i klyftor. Ringla över olja.

Grapefrukt klyftor och jordgubbstomater som tillbehör

Köpte billiga påskliljor som nu pryder köksbordet i en alldeles för stor vas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar