torsdag 21 mars 2013

Chicken nuggets

Hade tinat upp 3 st kyckling filéer och hade ingen aning om vad jag skulle hitta på med dem men så gick jag in på denna sida: http://www.femme.se/matplatsen/2013/03/17/veckomatsedel-v-12/

Det blev nuggets till middag i måndags.
Men jag skippade osten och citronpepparn, jag hade 1 tsk orangepeppar och lite mera ströbröd. Så gott, denna rätt ska jag göra fler gånger. Jag serverade med ris, hemmagjord currysås och sötsursås.

Chicken nuggets



Vitsås
Steg 1 & 2










Steg 3












Currysås
Börja med att finhacka och fräsa lök tillsammans med 3 msk curry, lägg det åt sidan. Blanda såsen enligt recept nedan. Lägg ner curry och löken och rör om. Eller så kan du bara blanda i curryn när såsen är klar, (det brukar jag göra)


Tillagningstid: 15 minuter
För fyra personer

Ingredienser:
25 gram mjölkfritt smör eller rapsolja
2 msk vetemjöl
4 dl vatten eller havremjölk alternativt matlagningsgrädde om man vill ha det lite lyxigare.

Gör så här:
1. Smält smöret
2. Rör ner vetemjölet.
3. Blanda i vätskan och koka upp under omrörning.

Tips
Vitsås är grunden till alla mina såser passar även bra som bechamelsås till lasagne eller som pastasås.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar