Nu har jag kommit igång att baka kakor också. Jag tycker att det fortfarande är godare att slicka skålen än att äta själva kakan. Den här gången letade jag fram mina hörselskydd och satte på dem på L. Det låter ju så högt när elvispen är igång, och han vill ju så gärna hjälpa till.
Muffins
Ca 15 stycken
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
50 gram mjölkfritt margarin
1 dl havremjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Ca 1/2 dl frysta hallon
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt, ca 5 minuter med elvisp
2. Smält smöret och häll i mjölken, låt koka upp
3. Blanda alla torra ingredienser i skål och rör runt
4. Häll i smöret och mjölken i äggsmeten, rör om snabbt
5. Häll i de torra ingredienserna i smeten och rör om försiktigt.
6. Ställ muffinsformar på en plåt
7. Häll smeten i formarna så att det täcker ¼, stoppa i några hallon och fyll upp formarna till halva (tänk på att muffinsen växer i ugnen)
8. Skjuts in i ugnen i 10 - 12 minuter
Hallonmousse med banan och kokos
Ca 100 gram hallon
1 st banan
2 -3 msk kokos (det var det jag hade hemma)
Ev lite havregrädde eller havremjölk om det är svårt att mixa
Mixa allt i en stavmixer
Små muffinsbakelser
Dela två stycken muffins i två delar. Bygg ihop muffinsen och varva med havregrädde och hallonmousse. Toppa med hallon (om du vill). Som vanligt så är tårtor godare dagen efter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar