Tillagningstid: 30 minuter
För 4 personer
Ingredienser:
2 st paket torskfilé
6 st potatisar
5 st morötter
1/2 dl havremjölk
2 dl ärtor
65 gram mjölkfritt margarin (Använd 15 gram mjölkfritt margarin till potatismoset)
Gör så här:
1. Skala och dela potatisen och morötter, koka dem mjuka.
2. Ångkoka ärtorna i slutet eller koka dem vid sidan av.
3. Koka fisken enligt anvisningar på paketet
4. Mosa potatisen och morötterna tillsammans med margarinet och havremjölken med hjälp av en mixer
5. Smält resten av margarinet (50 gram) i en kastrull och använd det som sås
Fisk med skirat smör, solskensmos och ärtor |
Det blev solskensmos över så av det blir det potatisbullar med falukorv. Tillsätt 1 - 2 msk potatismjöl, rör om och gotta ner dina blöta händerna i smeten och forma dem till bollar. Platta sedan ut och lägg dem på en blöt skärbräda (så att de inte fastnar).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar