torsdag 27 juni 2013

Det är tufft att vara allergisk

Den där känslan att inte äta kunna äta allt och alltid fråga vad det är för ingredienser i maten när man äter ute finns alltid där. Jag hatar det för det känns dumt att ställa frågor om vilka rätter som innehåller vad och det blir även enformigt, alltid samma maträtt för att jag inte vågar beställa något nytt. Åka på semester känns helt omöjligt för då gäller det att planera allt i minsta detalj, måste ringa runt och fråga om de kan laga speciell mat. Just det här letandet efter en restaurang som serverar mjölkfritt det kräver tid det också. Det är inte bara att springa in, ta ett bord och beställa mat.

Det är inte bara negativa grejer att vara allergisk för då kan man ju inte äta bullar och andra godsaker om man inte bakar själv men det gör man ju inte direkt eller jag gör i alla fall inte det. Så det positiva i det hela är ju att man inte går upp i vikt i alla fall. Om det finns något jag kan äta så blir jag ju extra glad och njuter av maten eller bakverket extra mycket när man är ute på vift.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar