måndag 30 september 2013

Simpel matlagning är bra ibland

Bilder kommer upp så småningom.

Lax pastasås 

För fyra personer
Tillagningstid 20 - 30 minuter

Ingredienser:
4 st laxfiléer tinade
1 -2 dl havre matlagningsgrädde
2 dl ärtor
Pasta för fyra personer
Salt och peppar
Ev citron

Gör så här:
1. Börja med att koka pastan
2. Koka laxen i en helt annan kastrull
3. När pastan är al dente så häll ner matlagningsgrädden, ärtorna samt laxen och koka upp under omrörning.
4. Krydda med salt och peppar efter smak

Wok med en massa grönsaker & nudlar
Den här matträtten fick jag inspiration ifrån teambildning veckan jag hade för några veckor sedan.
Och du kan ha fläskfilé, lax, kyckling i eller bara ha den vegetarisk. Det är inte hugget i sten att du behöver använda dessa grönsaker. Du kan lägga till och ta bort grönsaker du gillar och inte gillar. 


För fyra personer
Tillagningstid ca 30 minuter (beror på hur snabb du är med kniven)

Ingredienser: 
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
1 broccoli
4 - 5 st morötter
3 - 4 st palsternacka
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul eller rödlök
ev kokosmjölk
Nudlar för fyra personer

Gör så här:
1. Skala och skär alla rotfrukter samt paprikan i stavar
2. Skölj broccolin och gör små buketter av den
3. Dela löken i fyra bitar
4. Skölj minimajsen och vattenkastanjerna
5. Skär och stek köttet/laxen
6. Stek alla grönsakerna i en stekpanna
7. Koka nudlarna
8. Häll ev över kokosmjölk när allting är klart. Låt det koka upp en stund.



Flygande Jakob med fläskfilé 
Den här veckan var första gången jag hittade 1 liters havrematlagningsgrädde i affären. Vilken lycka, då slipper jag ha många små i kylen.  

Ingredienser: 
500 gram fläskfilé
3 dl havre matlagningsgrädde
2 tsk curry (börja krydda lite och sen smaka av, vissa gillar stark currysmak några vill ha lite svag currysmak
3 st bananer
ev jordnötter och ananas

Gör så här:
1. Sätt på riset
2. Ansa och skiva fläskfilén
3. Stek tills den har fått en fin färg
4. Häll över matlagningsgrädde, krydda med curry, ev jordnötter och ananas.  

Lax i ugn med rotfrukter  

Ingredienser: 
4 st laxfiléer
8 potatisar
3 st palsternackor
4 - 5 st morötter
2 st lök (gul eller röd)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skala alla rotfrukter och skär dem i stavar
3. Lägg rotfrukterna i en ugnssäker form, lägg även i laxen och löken
4. Skjuts in i ugnen i 20 - 25 minuter. Rör om efter halva tiden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar