… är lax i ugn med potatis & glass med krossade mariekex och frukt som efterätt.
Maten klarar sig själv medan man fixar i ordning sig. När jag lagade den här rätten så hann jag ta en riktig snabb dusch och torka håret, samt ta på mig finklänningen. Det enda man måste tänka på är att vända på laxen efter 10 minuter. Och det går lättare att hålla koll på tiden när man har en fungerande äggklocka min är sönder efter att jag haft den i ett x antal år. Detta kanske blir årets nyårsmeny.
Förrätt
Tillagningstid: 10 minuter
För 4 personer
Innehåller: Ägg
Avokado med majonnäsröra
Ingredienser:
½ avokado per person
100 gram räkor
2 ägg Majonnäs
Gör så här:
1. Koka, skala och hacka äggen
2. Blanda ihop äggen, majonnäsen och räkorna.
3. Dela avokadon i två delar och lägg på majonnässröran med hjälp av en sked.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka potatisen.
3. Olja en form, lägg i laxen och krydda på bägge sidorna.
4. Sätt formen i ugnen i 20 minuter. Vänd laxen efter halva tiden.
Efterrätt
Fruktsallad med mariekex
Tillagningstid: 20 minuter
För 4 personer
2. Blanda ihop äggen, majonnäsen och räkorna.
3. Dela avokadon i två delar och lägg på majonnässröran med hjälp av en sked.
Lax i ugn
Huvudrätt
Lax i ugn
Tips !
Avokadon blir brun fort. Antingen pressar du lite citron över eller så låter du kärnan vara kvar tills servering.
Avokado med majonässröra |
Tips !
Avokadon blir brun fort. Antingen pressar du lite citron över eller så låter du kärnan vara kvar tills servering.
Tips!
Jag kokade äggen på ett annorlunda sätt. Jag la i äggen i kallt vatten och lät det koka upp och sen stängde jag av plattan och lät äggen ligga kvar i kastrullen i 10 minuter. Äggulan blev perfekt, inte smulig.
Jag kokade äggen på ett annorlunda sätt. Jag la i äggen i kallt vatten och lät det koka upp och sen stängde jag av plattan och lät äggen ligga kvar i kastrullen i 10 minuter. Äggulan blev perfekt, inte smulig.
Huvudrätt
Lax i ugn
Tillagningstid: 30 minuter
För fyra personer
Ingredienser:
För fyra personer
Ingredienser:
1 tinad lax skiva per person
ca 1 kg potatis
Peppar och citronpeppar
En massa fryst dill
Peppar och citronpeppar
En massa fryst dill
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka potatisen.
3. Olja en form, lägg i laxen och krydda på bägge sidorna.
4. Sätt formen i ugnen i 20 minuter. Vänd laxen efter halva tiden.
Efterrätt
Fruktsallad med mariekex
Tillagningstid: 20 minuter
För 4 personer
Ingredienser:
2 dl havregrädde
1 dl fryst blåbär mix
2 kiwi
2 mandariner eller apelsiner
Mariekex
Physalis som dekoration
Gör så här:
1 dl fryst blåbär mix
2 kiwi
2 mandariner eller apelsiner
Mariekex
Physalis som dekoration
Gör så här:
1. Tina blåbärsmixen.
2. Vispa grädden och skär mandarinen och kiwin i lagom stora bitar.
3. Krossa mariekex lägg det i botten av glaset.
4. Häll över frukten och bären, toppa med grädde, mariekex & physalis.
2. Vispa grädden och skär mandarinen och kiwin i lagom stora bitar.
3. Krossa mariekex lägg det i botten av glaset.
4. Häll över frukten och bären, toppa med grädde, mariekex & physalis.
Tips!Ta gärna frukter efter säsong och de frukter ni gillar allra mest.
OBS! LÄS på mariekex paketet att det är mjölkfria kex.
OBS! LÄS på mariekex paketet att det är mjölkfria kex.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar