Jag hade tjejmiddag i helgen för att jag fyllde år. Jag bjöd på fläskfilé med pommes frites och sallad samt avokadoröra. Alla blev mätta och belåtna
För: 6 personer
Tillagningstid: Ca 30 minuter om man har förberett allting
Ingredienser:
1,2 kg fläskfilé
Olja
Valfria kryddor, jag använde Magic seasoning blends som jag har fått i present från Tyskland.
Gör så här:
1. Ansa fläskfilén dvs ta bort alla senor
2. Skär den i skivor
3. Marinera med olja och kryddor
4. Låt den helst stå i kylen någon timme så kryddorna sätter sig. Gör i ordning tillbehören under tiden.
5. Stek på medelhög värme.
Tips! Lägg köttet i en varm panna, annars kokas köttet och att inte vända på fläskfilén för ofta.
Tillbehör:
Sallad:
1 st Gurka
1 st Tomat
1 st Gul paprika (för att få mer färg)
1 st Huvudsallad
Gör så här:
1. Skölj alla grönsakerna
2. Skiva gurkan, tomaten och paprikan
3. Klappa salladsbladen torr med en en ren handuk.
4. Riv salladsbladen, de blir inte missfärgade då.
5. Lägg allt i en skål och rör om
Avokadoröra:
Brunchetta mix (Wild garlic) från gourmetgruppen. (Som jag fick i julklapp)
Vatten
Olja
3 avokado
Gör så här:
1. Häll lite brunchetta mix i en skål
2. Häll över lite vatten, här får man chansa. Men kryddan ska bli precis täckt med vatten.
3. Låt stå i fem minuter
4. Häll över lite olja
5. Blanda i avokadon och rör om.
Tips!
Stoppa tillbaka kärnan i avokado skålen tills den ska ätas eller pressa lite citron över. Mindre risk att den missfärgas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar