fredag 9 mars 2012

Indiskt korvgryta

Det är inte ofta jag är i köket och lagar nya rätter och till och med bakar bröd. Jag kan erkänna att jag hade aldrig bakat bröd förutom scones förens sommaren 2008 då fick jag leka bagare ombord på en segelskuta. Det gick riktigt bra fast förutsättningarna att degen skulle jäsa var sisådär eftersom det var ganska kyligt ombord nere i kabyssen kl 04 på morgonen. Besättningen fick nybakt bröd till frukost varje dag.

Försök skala alla rotfukter på morgonen eller kvällen innan så tar det inte så lång tid att laga maten på eftermiddagen.

Som efterätt blev det en chokladmousse gjord på riktigt mogna bananer och en klick havreglass till det, dekorerade även glassen med en melonskiva. Det är ju som sagt fredag.

Ingredienser:
Ca 10 små potatisar
4 st morötter
3 dl blomkål/broccoli
1 paket chorizo korv eller någon mildare variant av korv
Gurkmeja (mest för färgens skull)
Croco jack rub mix eller någon annan krydda typ paprikakrydda
En klick mjölkfritt smör

Gör så här:
1. Skala och skär potatisen och morötterna i lagom stora bitar och koka upp vatten i en vattenkokare.
2. Lägg en klick smör i en stor kastrull och blanda i gurkmeja och Croco jack rub mix, rör om.
3. Häll i potatisen och morötterna samt vattnet i kastrullen.
4. Låt det koka i ca 15 minuter, du känner med en sticka när potatisen/morötterna är klara.
6. Lägg i blomkål/broccoli efter halva tiden.
7. Skär korven i slantar och stek den på låg värme.
8. Tillsist så lägger du i korven i kastrullen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar