Kycklinggryta/Quorngryta a la T/S Constantia
Ingredienser:
400 gram kyckling eller quorn
1 burk kokos mjölk
500 gram mjölkfri färskost (innehåller soja, går att utesluta)
1 buljongtärning (kyckling eller grönsaksbuljong)
1 gul lök
1- 2 st vitlöksklyftor
1 bit ingefära
Sambal oelek eller ajvar
Kikkomansoya (Går att utesluta, går att krydda med andra kryddor)
1 broccoliknippe
2 st morötter
2 stjälkar blekselleri
Färsk koriander till servering
Gör så här:
1. Strimla morötterna, skär bleksellerin i bitar och dela på broccolin.
Pressa vitlöken och riv ingefäran.
2. Strimla kycklingfileérna.
3. Fräs alla ingredienserna i stekpannan (helst i en wokpanna)
4. Häll över kokosmjölken och den mjölkfria färskosten. Smaksätt med kikkomansoya
5. Koka ihop allt några minuter
6. Smaka av med peppar, sambal oelek/ajvar och mera kikkoman soya
Servera ris och färsk koriander till
Innan stekpannan |
På tallriken med sallad |
Sen kommer receptet på min goda laxgömma med champinjonsås, funkar säkert också till fläskfilé
Lax i gömma
Tillagningstid: 40 minuter
För 4 personer
Ingredienser
4 st laxbitar
Färsk smördeg
Champinjonsås
Tillbehör: Grönsallad
Champinjonsås
Tillagningstid: 20 minuter
För 4 personer
Ingredinser:
300 gram champinjoner
1 msk mjölkfritt smör eller olja
1 lök
2 msk vetemjöl
4 dl vatten eller havremjölk.
Gör så här:
Börja med att göra champinjonröran
1. Smält smöret, fräs löken tillsammans med champinjonerna tills vattnet i svampen har kokats bort. 2. Blanda vatten eller havremjölk och vetemjöl i kastrullen.
3.Koka upp under omrörning.
4. Stek laxen 3 min på vardera sida.
5. Lägg champinjonröran på smördegen och lägg på laxen.
6. Gör ett paket av smördegen. In i ugnen efter anvisning på paketet.
Laxgömma med champinjonsås |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar