tisdag 28 augusti 2012

Lax med wok och båtar

Mycket lax blir det här hemma men det är ju så gott/nyttigt och jag köper mycket när det är billigt.
Nu körde vi helt utan kolhydrater men mycket grönsaker.

Lax med wok
För fyra personer
Innehåller soja
Tillagnings tid: ca 20 minuter

Ingredienser: 
4 st laxbitar 

1 påse wokade grönsaker a la 500 gram
1 broccolistånd
1 vitlöksklyfta
1/2 paket mjölkfri färskost

Gör så här: 
1. Dela broccolin och woka grönsakerna i en uppvärmd stekpanna och pressa vitlök över
2. Lägg den färdiga woken i en skål
3. Krydda med peppar och stek laxen 3 minuter på varje sida. Vänd inte så ofta, då förlorar laxen sin saftighet.
4. Lägg över en stor klick mjölkfri färskost när du har vänt på laxen en gång.


Efterrätt
I vårt hus säger vi alltid att frukten efter maten är efterrätt. Det blev päronbåtar och melonbåtar. Ångrar lite granna att jag har kallat dem för båtar för min son leker att all frukt och grönsaker (som liknar båtar) jag skär upp är båtar. För några dagar sedan åkte tomatbåten i vattnet (läs ketchup) sen in i munnen.

Skölj päronen och dem i klyftor. Dela melonen, ta bort kärnorna och dela den i klyftor

Päronbåtar och melonbåtar


 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar