Shamrock, Deodar, Ariel och ? |
Har inte lagat så där jätte spännande maträtter den senaste tiden. Om jag ska vara ärlig så är det faktiskt inte jag som har lagat maten den senaste tiden. Mycket rester har det blivit, eftersom i vissa fall har jag kastat i mig maten och ätit någonting lätt på jobbet. Inte hunnit lagat så där jätte mycket mat när jag har jobbat kväll, för att det är jag som har hämtat på dagis så jag får lite tid med min son. Tisdagarna här hemma har blivit nya fredag eftersom jag har varit ledig varje tisdag kväll och varför inte äta något extra gott då; så som hemmagjorda hamburgare, tacos och kycklinggryta. Alla recept finns på bloggen.
Var i affären i måndags och då hittade jag Oatly havremjölk Chai för ca 18 kr, var tvungen att köpa den. Så än en gång så kom jag hem med en grej för mycket. Ni vet säkert om fenomenet: Jag ska bara köpa en limpa bröd och när du väl kommer ut ifrån affären så har du packat på dig halva affären inklusive en godisbit (som du får dåligt samvete över för att det är mitt i veckan). Denna månad försöker jag utmana mig själv att bara köpa det som står på inköpslistan, det funkar sådär. Slipper gå till affären varje dag i alla fall för jag har frysen full med mat. Det är ju som vanligt jag har en plan, jag köper mat och sen vet jag inte vad jag egentligen ska laga det blir ju aldrig som jag har tänkt mig.
Att min son fick komjölkprotein allergi var ganska bra (eller är jag grym om jag skriver så?) En helt ny värld öppnades upp. Det går fort att laga mat i från grunden och det blir mycket godare, det enda jag kan äta nu som är halvfabrikat är korv om ens det. I mitt hus kallas det för nödmat.
Jag kan förklara mig lite bättre: Innan jag hade min son bodde jag och min sambo i en etta och då blev det färdigrätter, och mycket hel - och halvfabrikat. Jag jobbade natt och ibland var jag tvungen att börja tidigare. Så nyttigheter stod inte högst upp på min lista. Nu har jag ett ansvar och dessutom blivit äldre så jag får tänka på vad jag äter. Så här mycket grönsaker som jag har haft i kylen de tre senaste åren har jag inte haft sen jag flyttade hemifrån när jag var 22 år.
Perfekt dryck nu till hösten, om man inte vill värma sig med en kopp te. |
Kycklinggryta
Maten igår blev kyckling med grönsaker, kokosmjölk & ris. Det enda problemet jag ser med kokosmjölken är att den blir rinnig. Svårt att få upp såsen från tallriken.
För 3 personer
2 st tinade kycklingfiléer
1 grön paprika
4 st tomater
kokta morötter och kokt potatis (lite rester från gårdagen)
1 burk kokosmjölk (som hade stått längst in i kylen så den var stenhård, men med lite våld så fick vi ut innehållet)
Chicken and steak - krydda
Gurkstavar och morotsstavar som tillbehör
Gör så här:
1. Gör riset enligt anvisningarna på förpackningen
2. Strimla kycklingen och lägg den i en skål. Krydda med valfri krydda, jag använda "Chicken and steak" - krydda.
3. Stek kycklingen på medelhög värme
4. Under tiden skär grönsakerna
5. Lägg grönsakerna i stekpannan när kycklingen nästan är klar. Det är bäst att kolla genom att dela den tjockaste kycklingbiten.
6. Häll över kokosmjölken
7. Låt det koka upp; smaka av med kryddor.
Kycklinggryta med grönsaker & ris |
Idag ska jag baka banankaka för första gången eftersom jag har 4 övermogna bananer hemma. Det är ju ändå fredag. Recept och bild kommer senare om jag lyckas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar