Förra söndagen blev det ugnsrostade grönsaker med timjan och grillad kyckling med currysås. Mums.
Jag hjälpte några kompisar förra veckan och de skulle åka bort så jag fick en hel påse full med rotfrukter, paprika, gullök och vitlök som tack för hjälpen. Förra fredagen såg jag X-factor live och sov över hos min bror och innan jag åkte därifrån så fick jag ännu mera rotfrukter och gullök. (Meningen var att jag skulle ha fläskfilé till men glömde ta fram den från frysen). Blir fläskfilé någon annan dag.
Så jag ugnsrostade grönsakerna, snabbt och enkelt.
Jag började med att lägga palsternackan i iskallt vatten så den blev fräsch igen. Ett tips jag fick av en kock/grönsaksgrossist och det funkade.
Du behöver 2 st ugnsformar som passar att ha i ugnen samtidigt. Om du ej har det så kan du göra såsen i en kastrull och strunta i att värma kycklingen, den är ju ändå färdig.
Ingredienser:
3 st palsternackor
8 st morötter
2 st gullöl
4 - 5 st paprikor
1 st broccolistånd
6 st vitlöksklyftor
1 grillad kyckling
1 pkt havrematlagningsgrädde
Curry
Gör så här:
1. Skala, dela och för koka rotfrukterna i 5 minuter. Spola av med kallt vatten efteråt så att dem inte blir för mjuka.
2. Skala vitlöken och löken, dela löken i 4 delar men låt vitlöken vara hel.
3. Skölj paprikan och skär den i stavar.
4. Skölj broccolin och dela den. Jag brukar ha med roten också, tar bara bort det längst ner.
5. Ta bort skinn och ben ifrån kycklingen.
6. Lägg allt i ugnssäkra formar. Lägg kycklingen och matlagningsgrädden samt curryn i en. Grönsakerna i en annan.
7. Sen skjuts in i ugnen i 15 - 20 minuter. Rör om efter halva tiden.
Innan ugn |
Innan ugn |
På tallriken med persilja |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar