När det bara är jag och min son hemma brukar vi lyxa till det lite granna så igår blev det pannkakor med tinade björnbär och jordgubbar till efterrätt. Resultatet av vårat mys blev att jag inte fick någon mjölk till kaffet imorse men det var värt det.
4 st tunna pannkakor
Ingredienser:
2 dl havremjölk
1/2 dl fullkorn dinkelmjöl
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk mjölkfritt margarin
Mjölkfritt margarin till stekningen
1 msk mjölkfritt margarin
Mjölkfritt margarin till stekningen
Gör så här:
1. Häll i vetemjöl och dinkelmjöl i en bunke
2. Blanda i havremjölk och lite smält smör (smält smöret i stekpannan)
3. Vispa till en jämn smet och knäck i ägget, vispa igen.
4. Låt det stå och dra i ca 30 minuter
5. Stek pannkakorna i en stekpanna och klicka i smör efter varannan pannkaka
Idag blir det fisk med tomatsås, oliver.
Potatis, morötter och broccoli som tillbehör
Ingredienser:
1 paket fryst torskfilé
1 burk krossade tomater
10 st oliver
8 -10 st potatisar
250 gram broccoli
Gör så här:
1. Tina fisken
2. Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen
3. Dela fisken i 4 bitar och lägg den i en ugnsäker form
4. Häll över krossade tomater och skjuts in i ugnen i 20 minuter
5. Lägg i oliverna när det är 5 minuter kvar
6. Koka broccolin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar