lördag 1 december 2012

Årets första julbak

Den här gången blev det enkelt julbak. Gjorde skumtomtar doppad i mörkchoklad och musligodis med kokossmak. Blev inte så mycket musligodis men ville göra någonting av chokladen som blev över. Åt skumtomtarna räcker det nog att ta 25 gram choklad och inte 50 gram som jag tog därför gjorde jag musligodis också. Min son hjälpte till att doppa tomtarna och blandade ingredienserna till musligodiset och det gick bra. Detta godis bör ätas samma dag eller dagen efter.

Vattenbad
1. Ta fram en kastrull och koka upp vatten
2. Ta fram en skål som passar kastrullen och dela chokladen
3. Ställ skålen över kastrullen och smält chokladen


Skumtomtar doppad i mjölkfri choklad
Ger ca 30 st tomtar
Tid: 10 minuter + 30 minuter att stelna

Ingredienser:
ca 2 påsar julskumtomtar a la 100 gram
25 gram mjölkfri choklad
Tandpetare som hjälpmedel om man råkar tappa som vi gjorde eller om man vill täcka ryggen med choklad.

Gör så här:
1. Ställ fram en plåt med bakplåtspapper eller ett fat som passar i kylen och klä den med bakplåtspapper
2. Smält chokladen i vattenbad
3. Doppa tomtarna i chokladen hur du vill och lägg dem på bakplåtspapper
4. Låt dem stå och torka i ca 30 minuter i rumstemperatur, det tar kortare tid i kylen.

Musli godis
Ger 5 bitar musligodis

Ingredienser:
25 gram mjölkfri choklad
1 msk kokos (går att utesluta)
ca 1 dl flingor (jag använde dinkelflingor)

Gör så här:
1. Smält mjölkfri choklad i vattenbad
2. Häll ner kokos rör om
3. Häll ner flingorna och rör om
4. Klicka ut på bakplåtspapper




Skumtomtar och musligodis

Musligodis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar