onsdag 27 februari 2013
Testade två nya fiskrecept. En funkade och en blev ganska bra
Laxburgare
Jag testade att göra laxburgare, var lite trött på att bara äta laxfilé. Receptet kommer ifrån Monica Ahlbergs bok (Monicas vardagsmat) som jag vann i höstas.
Tid: 20 minuter
För fyra personer
Ingredienser:
400 gram laxfilé (tinad)
½ msk potatismjöl
Salt och peppar
Mjölkfritt margarin att steka i
Gör så här:
1. Koka ris enligt anvisningar på paketet.
2. Skär laxen i bitar, min lax var inte riktigt upptinad men det funkade ändå.
3. Mixa allt i en stavmixer. Den ska inte vara för slät.
4. Forma till hamburgare. Lägg de färdig formade på en avsköljd skärbräda.
5. Stek i margarin på medelhög värme i 4 minuter på varje sida.
6. Servera ärtor till.
Fisk med kokospanering
Tid 20 minuter
För fyra personer
Jag testade utan vetemjöl men det funkade inte, paneringen fastnade inte. Det var minst lika gott, speciellt med sötsursås till.
Ingredienser:
1 tinad torskfilé (skurna i filébitar)
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl kokos eller sesamfrön eller cornflakes
Ev citronklyfta till servering
Gör så här:
1. Gör i ordning ris, pommes frites eller potatis.
2. Skölj av filéerna och häll upp ingredienserna mjöl, ägg och kokos i tre olika skålar och panera i den ordningen.
3.Värm stekpannan och stek fisken på medelhög värme ca 3 minuter på varje sida.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar