torsdag 28 februari 2013

Två kyckling recept, en snabb och en som tar längre tid


Varm pastasallad med kycklingklubbor
Tid ca 45 minuter
För 4 personer

Ingredienser: 
1 kg kycklingklubbor
500 gram pasta
1 burk kidneybönor
4 st tomater
½ dl trattkantareller, ½ dl gula kantareller eller 1 dl champinjoner
2 dl frysta ärtor

Marinad:
Olja
Soja ( går att utesluta)
Peppar
Chicken and steak - krydda

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Marinera kycklingklubborna och lägg de i en ugnssäker form. Ställ in formen när ugnen är varm. Låt den vara i ugnen i ca 30 minuter. Vänd kycklingklubborna efter halva tiden.
3. Koka pasta enligt anvisningar på paketet, häll i ärtorna när pastan nästan är klar.
4. Stek svampen, skölj av kidneybönorna och skiva tomaterna.
5. Blanda allt i en skål och lägg de färdiga kycklingklubborna ovanpå salladen.

Tips
Använd hushållspapper/servetter eller folie runt kycklingklubborna, så slipper du kladdiga fingrar. 





Snabb kycklingwok (rester) 
Tid ca 20 minuter
För fyra personer

Ingredienser: 
3 st kycklingfiléer
1 stånd broccoli
5 st kokta potatisar
½ rödlök
Stek i mjölkfrittmargarin/olja
Servera sallad och sötsursås till

Gör så här:
1. Strimla och krydda kycklingen. Stek den i mjölkfritt margarin/olja på medelhög värme. 
2. Ansa broccolin och dela den i mindre buketter. Skala och dela rödlöken. 
3. Lägg kycklingen i en skål när den är färdig stekt. 
4. Stek broccolin, rödlöken och potatisen
5. Lägg tillbaka kycklingen och rör om. 


Allt i stekpannan.

Kycklingwok med sötsursås och majs/körsbärstomater

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar