Varm pastasallad med kycklingklubbor
Tid ca 45 minuter
För 4 personer
Ingredienser:
1 kg kycklingklubbor
500 gram pasta
1 burk kidneybönor
4 st tomater
½ dl trattkantareller, ½ dl gula kantareller eller 1 dl champinjoner
2 dl frysta ärtor
Marinad:
Olja
Soja ( går att utesluta)
Peppar
Chicken and steak - krydda
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Marinera kycklingklubborna och lägg de i en ugnssäker form. Ställ in formen när ugnen är varm. Låt den vara i ugnen i ca 30 minuter. Vänd kycklingklubborna efter halva tiden.
3. Koka pasta enligt anvisningar på paketet, häll i ärtorna när pastan nästan är klar.
4. Stek svampen, skölj av kidneybönorna och skiva tomaterna.
5. Blanda allt i en skål och lägg de färdiga kycklingklubborna ovanpå salladen.
Tips
Använd hushållspapper/servetter eller folie runt kycklingklubborna, så slipper du kladdiga fingrar.
Snabb kycklingwok (rester)
Tid ca 20 minuter
För fyra personer
Ingredienser:
3 st kycklingfiléer
1 stånd broccoli
5 st kokta potatisar
½ rödlök
Stek i mjölkfrittmargarin/olja
Servera sallad och sötsursås till
Gör så här:
1. Strimla och krydda kycklingen. Stek den i mjölkfritt margarin/olja på medelhög värme.
2. Ansa broccolin och dela den i mindre buketter. Skala och dela rödlöken.
3. Lägg kycklingen i en skål när den är färdig stekt.
4. Stek broccolin, rödlöken och potatisen.
5. Lägg tillbaka kycklingen och rör om.
Allt i stekpannan. |
Kycklingwok med sötsursås och majs/körsbärstomater |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar