Fläskfilé med potatis i ugn och brunsås
Imorgon blir det nog denna goda rätt fast med hemmagjorda klyftpotatisar. Sen ska jag baka en tårta med hallonmousse i helgen. Bild och recept kommer.
Ingredienser:
500 gram fläskfilé
8 st kokta och skalade potatisar
1 rödlök
Marinad:
Soya, salt och peppar. Helst ska den stå och dra i 1 timme
Sallad: Gurkstavar, babytomater och majs
Gör så här:
1. Ansa fläskfilén och skär den i bitar
2. Marinera fläskfilén
3. Sätt ugnen på 225 grader
4. Dela potatisen, lägg den i en ugnssäker form. Ringla över (oliv)olja. Skjuts in i ugnen tills de blir varma.
5. Värm upp stekpannan, lägg i en klick smör.
7. Stek fläskfilén 2 - 3 minuter på varje sida.
8. Servera sallad och brunsås till.
Enkel brunsås
Blanda havre matlagningsgrädde och soya. Värm upp under omrörning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar