En maträtt som har hängt med mig sen barndomen.
Läs alltid på förpackningen för att vara säker på att det är mjölkfritt.
Tillagningstid: 20 minuter
För fyra personer
Ingredienser:500 g köttfärs
1 påse taco chips naturell eller potatischips (smakar då som moussaka)
2 burkar krossade tomater
1 burk majs
1 st rödlök
Tillbehör: Tacosallad och chips vid sidan av
Gör så här:1. Sätt ugnen på 225 C.
2. Hacka och stek löken tillsammans med köttfärsen, krydda med tacokrydda
3. Häll i hälften av de krossade tomaterna och majset, låt det koka upp.
4. Medan du steker köttfärsen så lägger du ett lager tacos chips i en ugnssäker form
5. Häll resten av krossade tomaterna över chipsen.
6. Sedan lägger du i den stekta köttfärsen över chipsen.
7. Garnera med taco chips. Gräddas i ugnen tills chipsen har fått en gyllenbryn färg. Passa hela tiden
för det går fort.
Tacosallad
Ingredienser:
2 st avokado
1 paprika
2 st rödlök
1 burk majs
2 st tomater
Gör så här:
1. Hacka paprikan, rödlöken och tomaterna, öppna och skölj av majset.
2. Dela avokadon och ta bort kärnan. Skär avokadon i halvmånar
2. Dela avokadon och ta bort kärnan. Skär avokadon i halvmånar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar