torsdag 7 mars 2013

Jag klarade det...

...det blev en perfekt pannkaka i stekpannan efter första försöket. Det gäller att ha tålamod, stekpannan måste vara varm och man får inte vända pannkakan för fort. Man ska inte ge rismjölk till barn under 6 år pga tungmetaller. Läs mer här: http://www.mjolkfri.com/artikel/393/nagra_fragor_om_risdrycker_till_livsmedelverket_/

Recept på sesammjölk finns här: http://lagamjolkfritt.blogspot.se/2012/11/3-veckor-kvar-och-lite-om-choklad.html

Pannkakor
Ingredienser:
1 l havremjölk, rismjölk, sesammjölk, mandelmjölk, kokosmjölk eller sojamjölk
1 dl fullkorn dinkelmjöl (går att byta ut mot vetemjöl eller glutenfrittmjöl)
4 dl vetemjöl
4 ägg
4 msk mjölkfritt margarin
1 tsk salt
Mjölkfritt margarin till stekningen
Servera sallad eller sylt till. En hit är att blanda rårivna morötter med lingonsylt och ha som tillbehör.

Gör så här:
1. Häll i vetemjöl och dinkelmjöl i en bunke
2. Blanda i valfri mjölk och lite smält smör (smält smöret i stekpannan)
3. Vispa till en jämn smet och knäck i ägget, vispa igen.
4. Låt det stå och dra i ca 30 minuter
5. Stek pannkakorna i en stekpanna och klicka i smör efter varannan pannkaka

Första pannkakan


Pannkakor på hög


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar