onsdag 17 april 2013

Fräsch kycklingwok med gult ris


Fräsch kycklingwok med gult ris
Hade lite grönsaker att bli av med så igår blev det kycklingwok med rostade solroskärnor, så det blev lite man tager vad man haver idag.

För fyra personer
Tillagningstid: Ca 30 minuter

Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
2 st morötter
1 st broccolistånd
1 st rödlök
1 - 2 st paprikor
1 st squash
3 dl okokt ris
5 dl vatten
Ev 1 tsk gurkmeja

Gör så här: 1. Börja med att koka riset efter anvisningar på paketet och krydda med gurkmeja i fall du vill ha gult ris
2. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna, rör om under tiden
3. Strimla alla grönsakerna och hacka squashen
4. Salta och stek grönsakerna i en stekpanna med lite rapsolja
5. Lägg grönsakerna åt sidan
6. Strimla och stek och kycklingen på medelhög värme i ca 5 minuter
7. Lägg tillbaka allt i stekpannan




Kycklingwok med gult ris

Några tankar som dök upp och tillbakablickar
Lite små roligt är det för vart jag än kommer så blir jag alltid bjuden på fisk, var vid båten i lördags och där blev det C:s goda fisksoppa, måste bara få receptet. Som vanligt så åt jag mig mätt där på soppa och fika. Tur att jag alltid jobbar fysiskt där för då behöver jag inte ha dåligt samvete över att äta onyttigheter så som fikabröd. Var så mätt att det knappt blev någon middag för mig alls när jag kom hem. Finns ingen risk att gå hungrig därifrån i alla fall.

Tittade igenom mina cd - skivor med bilder för att jag ville ha bilderna från seglingarna år 2007, då fotade jag fina naturbilder. Har printat ut några för längesen. Nu hittade jag bara bilder från seglingarna år 2008. Får leta vidare imorgon. Hittade denna underbara bild. Vi körde charter med ett större sällskap så några fick hoppa i land några timmar och jag var en av dem, skönt med lite ledighet och att vara i land.



Bilden tagen av mig på Constantia i Oosteende, Belgien
2008-07-05


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar