En gång i veckan blir det rester till middag oftast brukar det ske på en onsdag eller torsdag. Så igår åt vi maten som vart över från måndagen och tisdagen. Slängde också ihop en omelett och en sallad gjord på gurka, tomater och paprika. Jag och L satt och pratade efter middagen om hur man gör omellet och att jag använde vatten istället för grädde på grund av allergi, det går att använda havremjölk också. Jag har sagt det förr och säger det igen det är nog viktigt att barn får vara med i matlagningen. Mina blommor har växt ännu mer och jag märkte att min solros behövde en större kruka så jag planterade om den igår, hoppas den klarar sig.
Omellet
För fyra personer
Tillagningstid: 10 minuter
Ingredienser:
4 ägg
4 msk vatten
Salt
Gör så här:
1. Knäck äggen i en skål och blanda i vatten
2. Vispa runt med en gaffel
3. Stek i smör i en uppvärmd stekpanna (helst i en liten stekpanna)
4. Vänd på omelleten när ovan sidan har stabiliserat sig och stek på andra sidan.
 |
Kycklingwok med ris och omellett |
 |
Sockerärtorna,
det kanske är för många i en och samma kruka. |
 |
Solrosen |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar