Lekt ute i regnet från lunchtid och kom hem lagom till att fixa middagen. Handlade däremellan också. Så skönt med lugna barn. Kom bara hem med två saker som inte stod på listan och som absolut inte var nödvändigt. Nu är gruset och vattenpölarna borta från vägarna och dags att träna igen (ja, jag vet det var ett tag sen det var borta) men jag har inte riktigt haft tid.
Lyxmiddag i ugn
Ingredienser:
4 st laxfiléer
2 gula lökar
6 -8 st hela vitlöksklyftor
2 st tomater (ekologiska)
ca 1 kg potatis
1 st broccolistånd
1/2 blomkålshuvud
Rosa salt (vanligt salt funkar också), (oliv)olja och saft från 1 st citron som marinad till fisken
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Olja en ugnssäker form och lägg ner laxen, löken, vitlöken och tomaterna. Krydda med marinad ingredienserna.
3. Koka potatisen
4. Dela broccolin och blomkålen till mindre buketter. Skölj av dem
5. Antingen kokar du broccolin och blomkålen som vanligt eller så ångkokar du dem tillsammans med potatisen när det är ca 5 minuter kvar
Ett tips är att koka lite extra potatis, broccoli och blomkål än det man har tänkt äta så kan man enkelt göra en potatis, broccoli - och blomkålssoppa dagen efter.
"Dagen efter soppan"
Gör så här:
Mixa ingredienserna och späd med lite upp kokt vatten och 1 paket havrematlagningsgrädde. Smaka av med salt och peppar. Servera knäckebröd eller varma tortillabröd och sallad till. Du kan gärna lägga i en klick mjölkfri aioli i soppan.
Pannkakor gjorda på sesammjölk |
Lax, grönsaker och potatis |
Fruktfat som efterrätt |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar