onsdag 22 maj 2013

Veckans vegetariska

Lite mer fakta om "Dagen efter - soppan". Om alla ingredienser är färdig kokta så gå efter steg 4, använd varmt vatten och värm soppan på spisen.

För 2 personer (för fyra personer om det är en förrätt)
Tid ca 15 minuter

Ingredienser: 
250 gram blomkål
250 gram broccoli
ca 6 st kokta små potatisar
1/2 paket havrematlagningsgrädde
Smaka av med salt
2 - 3 dl vatten
Eventuellt aioli i soppan

Gör så här: 
1. Gör små buketter av broccolin och blomkålen, skölj av dem i kallt vatten
2. Häll i kallt vatten i en kastrull och lägg ner buketterna och koka dessa i lättsaltat vatten i ca 3 - 5 minuter
3. Spara ca 4 dl av vattnet innan du häller ut det när grönsakerna är klara
4. Mixa alla ingredienserna tillsammans med 1 dl spad från grönsakerna och havrematlagningsgrädden.
5. Späd på med mer vatten tills du blir nöjd med konsistensen.
6. Smaka av med salt och peppar.

Servera knäckebröd eller varma tortillabröd och sallad till. Du kan gärna lägga i en klick mjölkfri aioli i soppan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar