torsdag 23 maj 2013

Mat i ugn och iväg på äventyr...

Tänkte träna idag men hade annat att fixa. Det får bli långa promenader i helgen (någonstans i Stockholm) istället eller ta fram joggingskorna imorgon förmiddag.

Flygande Jakob i ugn

Ingredienser:
ca 500 gram fläskfilé
1 paket havrematlagningsgrädde
1 - 2 tsk curry
2 - 3 st bananer
3 msk solroskärnor
Tillbehör: Ris, broccoli, basilika och sallad gjord på tomater och majs.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Börja med att skiva fläskfilén och hetta upp en stekpanna med olja.
3. Stek fläskfilén 1 - 2 minuter på varje sida, beroende på om du vill ha välstekt eller inte
4. Ta fram en stor ugnssäker form, olja den lite granna- Lägg dit fläskfilén
5. Skiva bananerna och lägg de i den ugnssäkra formen
6. Häll över övriga ingredienser och skjuts in i ugnen i ca 10 - 20 minuter. Beroende på om du vill ha välstekt eller inte.
7. Koka riset, gör i ordning salladen och koka broccolin.


Flygande Jakob med fläskfilé



FM bild dag 1! Iväg på äventyr, Solna trakten (April månad). Bilden tagen av mig



FM bild dag 2! Ingen båttrafik under April månad, Dalarö trakten.
Bilden tagen av mig





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar