Flygande Jakob i ugn
Ingredienser:
ca 500 gram fläskfilé
1 paket havrematlagningsgrädde
1 - 2 tsk curry
2 - 3 st bananer
3 msk solroskärnor
Tillbehör: Ris, broccoli, basilika och sallad gjord på tomater och majs.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Börja med att skiva fläskfilén och hetta upp en stekpanna med olja.
3. Stek fläskfilén 1 - 2 minuter på varje sida, beroende på om du vill ha välstekt eller inte
4. Ta fram en stor ugnssäker form, olja den lite granna- Lägg dit fläskfilén
5. Skiva bananerna och lägg de i den ugnssäkra formen
6. Häll över övriga ingredienser och skjuts in i ugnen i ca 10 - 20 minuter. Beroende på om du vill ha välstekt eller inte.
7. Koka riset, gör i ordning salladen och koka broccolin.
Flygande Jakob med fläskfilé |
FM bild dag 1! Iväg på äventyr, Solna trakten (April månad). Bilden tagen av mig |
FM bild dag 2! Ingen båttrafik under April månad, Dalarö trakten. Bilden tagen av mig |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar