Bilder från den extremt lärorika helgen. Var ute och seglade fredag em - söndag em med ett stort gäng. Vi åt bland annat köttfärssås med spagetti, ny uppfiskad gädda, korvstroganoff. Våra passagerare grillade bananer i folie och choklad, jag kom på idén att om det går att grilla bananer då kan man även grilla halva äpplen med ett täcke av havre, smör och kanel och socker. Det får jag göra nästa gång för jag kom på det när grillen nästan var släckt. L var hos mormor och fick frikadeller och kokt fisk med potatis i ugn.
Grillade bananer med choklad |
Frukost i solen, innan avgång |
Korvstroganoff med pesto pasta. Lunch uppe på däck. Sista dagen |
Grillade äpplen med havretäcke
För fyra personer
Tid: Ingen aning
Ingredienser:
4 st äpplen
8 msk smör
ca 1 dl havregryn (börja med 1/2 dl och känn dig fram)
2 tsk kanel
1 - 2 tsk socker
Folie
Gör så här:
1. Tänd grillen
2. Ta bort kärnhuset och dela äpplena i två delar
3. Blanda ihop övriga ingredienser, smaka av om det behövs mer krydda och ev mer smör
4. Slå in den i folie och lägg dem på grillen. Känn efter ett tag om de är mjuka, då är de klara.
5. Njut av med mjölkfri grädde eller vaniljsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar