I måndags åt vi borta
Tisdag (Igår) Vegetariskt korvgryta med klyftpotatis (Rester)
Onsdag Vegetariskt pastasås med tomater, zucchini, svamp, lök och basilika. Gurka som tillbehör.
Torsdag Kycklingklubbor med ris och enkel currysås gjord på havre matlagningsgrädde
Fredag Ev rester eller ev tacos
Vegetariskt pastasås
Ingredienser:
Pasta för fyra personer
1 st zucchini
250 gram champinjoner
8 - 10 st tomater (eller 500 gram krossade tomater)
1/2 dl färsk basilika
1 st lök eller 2 klyftor vitlök
1 dl vatten
Gör så här:
1. Koka upp pastavattnet och lägg ner pastan
2. Hetta upp en stekpanna
3. Skär champinjonerna och skiva löken, zucchinin och tomaterna.
4. Stek löken och zucchinin gyllenbruna
5. Häll i tomaterna och vatten
6. Låt det koka upp till en sås och försök mosa tomaterna med stekspaden.
7. Under tiden så gör du peston som jag hittade på sidan här under:
8. Det sista du gör innan servering är att lägga på basilika.
Egen pesto (recept från theasmat.wordpress.com)
(Nötfri) pesto
Ingredienser:
1 pkt fryst basilika ca 30 gram (jag använde färsk basilika)
2 msk olja
2 msk solrosfrön
1 tsk pressad citron
2 små vitlöksklyftor eller 1 stor
1 krm salt
Ingredienser:
1 pkt fryst basilika ca 30 gram (jag använde färsk basilika)
2 msk olja
2 msk solrosfrön
1 tsk pressad citron
2 små vitlöksklyftor eller 1 stor
1 krm salt
Gör så här:
1. Häll ner alla ingredienser i en mixer och kör tills peston går ihop.
2. Tillsätt eventuellt mer salt och citron efter smak!
1. Häll ner alla ingredienser i en mixer och kör tills peston går ihop.
2. Tillsätt eventuellt mer salt och citron efter smak!
Vegetariskt gryta med pesto pasta |
Somrigt med citronvatten! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar