onsdag 5 juni 2013

Dags att tömma skafferiet och köpa nytt

Nu är det som sagt ny säsong och då tömmer jag skafferiet på mat så jag kan köpa nytt och laga härliga sommarmenyer. Ska skriva ett inlägg om såser och dip till sommarens grillfester.

Så den här veckan har det varit lite "Du tager var du haver" när det gäller mat. Det har blivit lite pussel med matlagningen men det har funkat och det har varit gott. Idag blir det wrap med kycklingsallad gjord på grillad kyckling, grönsaker, kokt potatis och tunnbröd. Frukt till efterrätt.

Stekt fisk med baconströssel
Trodde aldrig att fisk och bacon passade ihop men det blev gott faktiskt.

Ingredienser:
4 st torskfiléer (jag använde findus frysta fina torsk a la 3 st filéer
2 paket bacon
3 dl couscous
2 1/2 dl vatten
(Oliv)olja
ca 8 st champinjoner
1 dl sockerärtor
Ev skirat smör (smält smör)

Gör så här:
1. Koka upp vatten till couscousen
2. Stek fisken ca 5 minuter på varje sida
3. Hacka champinjonerna och stek dem tillsammans med fisken
4. Strimla och stek bacon
5. Koka sockerärtor enligt anvisning på paketet
6. Gör couscousen enligt anvisning på paketet
Fisk med baconströssel
En buffé middag 

Ingredienser: 
2 paket bacon
4 st ägg
Gurkstavar
Cocktailtomater
Potatis
Couscous (rester sen dagen innan)
Torskfilé (rester sen dagen innan)
Solroskärnor dipp (se recept nedan)

Gör så här: 
1. Koka potatisen
2. Stek äggen och bacon
3. Gör i ordning sallad
4. Värm resterna

Dipp 

Ingredienser: 
1 dl solroskärnor
ca 20 st basilikablad
2 msk (oliv)olja
Salt och peppar
ev citronsaft

Gör så här: 
Mixa alla ingredienser i en mixer, använd mer olja om det behövs. Smaka av med kryddor


Mini buffé

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar